Blog prijs indicatie

Wat is een blog waard? Precies die vraag beantwoorden we nu eenvoudig met onze prijscalculator. Vul je website in en het aantal maandelijkse unieke bezoekers en de gemiddelde prijs wordt direct berekend vanuit onze datasets.

Neem de URL correct over, let op http(s) en www.

Online geld verdienen met je website of blog

Er zijn verschillende manieren om online geld te verdienen. Om te kunnen starten moeten een aantal zaken goed op orde zijn. Als eerste is het makkelijk om een niche te kiezen. Een niche is een stukje van een onderwerp, of eigenlijk een onderwerp binnen een onderwerp. Bijvoorbeeld: een blog over de bouw van aquaria, maar specifiek alleen voor zoetwater garnalen.

Door je te focussen op een niche kun je makkelijker kaders stellen waarover je wilt gaat schrijven. Vervolgens is het belangrijk om een goed zoekwoorden onderzoek te doen. Waar zijn jouw potentiële bezoekers naar op zoek? Hoeveel zoekopdrachten per maand worden er gedaan op die specifieke woorden? Dit zijn vragen die je beantwoord in je onderzoek vooraf. Als je dit in kaart hebt gebracht kun je gaan beginnen. Je posities in de zoekmachines, vooral Google, zijn uiteraard super belangrijk voor je organische zoekvolume. Word je niet gevonden dan weten je potentiële klanten ook niet dat je bestaat!

Hoe verdien je geld met je website of blog

Nu je de basis op orde hebt kun je starten met het online geld verdienen. Dit wordt ook wel monetization genoemd. Er zijn verschillende opties om geld te verdienen. Hierin hebben we een aantal opties op een rij gezet:

  1. Affiliate marketing
  2. Advertorials & gesponsorde content
  3. Hybride deals

Affiliate marketing

We beginnen met affiliate marketing. Affiliate marketing is eigenlijk het promoten van een product of dienst van een ander. Als dit product of dienst wordt gekocht via jouw link ontvang je daar een commissie over. Als je veel organische bezoekers hebt op een woonblog waar je een specifieke lamp benoemd, dan zou je door middel van een affiliate link best wat online geld kunnen verdienen. Iedere keer dat jouw bezoeker klikt op de link én ook daadwerkelijk koopt, dan ontvang jij daar een commissie over.

De commissie is afhankelijk van de partij waarmee je samenwerkt. Vaak is het zo dat je een commissie tot 10% kan ontvangen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het product. Bijvoorbeeld bij Coolblue kan je tot wel 10% verdienen met je affiliate links.

Een andere grote partij is TradeTracker. Via TradeTracker kan je jouw website snel en simpel aanbieden bij verschillende partijen. Zodra je bent geaccepteerd kan je beginnen met het plaatsen van Affiliate links. De commissie voor deze programma’s zijn variabel. Soms krijg je een percentage en soms een vast bedrag.

Advertorials & gesponsorde content

Een andere manier om online geld te verdienen is door het plaatsen van gesponsorde content of advertorials. Vaak is dit op aanvraag van een merk (brand) of bedrijf. Een voorbeeld: een tuincentrum is op zoek naar blogs die het leuk vinden te schrijven over een nieuwe tuinmeubelset. Bloggers die graag schrijven over tuinieren komen hiervoor in aanmerking. Om deze content te plaatsen wordt een financiële vergoeding afgesproken tussen de blogger en het tuincentrum. Het vinden en een deal sluiten kan eenvoudig via Hulc.nl. Dan weet je zeker dat je betaald krijgt.

Als je je afvraagt wat een goede prijs is voor het schrijven en/of plaatsen van een advertorial of gesponsorde content. Dan biedt deze prijscalculator van Hulc.nl een goede indicatie.

Hybride deal

Als je online geld wilt verdienen is een hybride deal ook een goede optie. Bij een hybride deal spreek je af dat je een product of dienst ontvangt in ruil voor een promotie over het product, merk, bedrijf of dienst.

Bij een hybride deal ontvang je ook een financiële vergoeding waardoor je een product kan testen en daar ook voor krijgt betaald.

Kun je financieel onafhankelijk worden?

Door het goed bijhouden van je website of blog kun je zeker financieel onafhankelijk worden. Als je genoeg opdrachten weet binnen te halen, bijvoorbeeld via een marktplaats als Hulc.nl, is het mogelijk om alleen met je website financieel onafhankelijk te worden.

Als je goed investeert in SEO en veel (organisch) verkeer naar je website weet te trekken, dan biedt affiliate in combinatie met advertorials een mooie uitkomst. Naast dat je gesponsorde artikelen plaatst waar je een financiële vergoeding voor ontvangt, kun je zo op je overige artikelen affiliate links plaatsen om nog iets extra’s bij te verdienen.

Ben je benieuwd wat een advertorial op jouw blog of website kost? Vul dan de prijscalculator in.