Blog prijs indicatie

Wat is een blog waard? Precies die vraag beantwoorden we nu eenvoudig met onze prijscalculator. Vul je website in en het aantal maandelijkse unieke bezoekers en de gemiddelde prijs wordt direct berekend vanuit onze datasets.

Neem de URL correct over, let op http(s) en www.

Wat kost een blog?

Het is altijd lastig om een prijsschatting te maken van de waarde van een blog. Dit is zowel voor degene die een blog wil plaatsen als degene die een blog verkoopt interessant. Want hoe kom je nou tot de juiste prijs en hoe weet je dat je niet teveel betaalt voor een blog?

De prijs van een blog hangt af van een aantal factoren, ook wel metrics genoemd. De combinatie van de metrics zorgen voor een variabele waarde voor het blog. Nu is het afhankelijk van hoeveel bezoekers je hebt, hoeveel autoriteit je hebt en hoeveel trust je website heeft opgebouwd.

Om een goede schatting te kunnen maken wordt er naar de volgende metrics gekeken:

  • MUB (maandelijkse unieke bezoekers)
  • TF (trust flow volgens Majestic)
  • DA (domain authority/domein autoriteit volgens Moz)
  • DR (domain rank/domein rank volgens Ahrefs)

Deze metics zorgen samen voor een variabele prijs voor je blog. Op deze manier kan je op een slimme manier bereken wat een blog kost.

Wat is MUB?

MUB staat voor maandelijkse unieke bezoekers. Dit is het aantal bezoekers over de gehele maand die jouw website hebben bezocht. Er zit namelijk verschil in visits (bezoekers) en unique visits (unieke bezoekers).

Elke bezoeker van jouw website heeft een eigen IP-adres. Op basis van dit adres kan Google Analytics onderscheid maken tussen de bezoekers die regelmatig je website bezoeken, en de bezoekers die eenmalig je website bezoeken.

De unieke bezoekers die worden bedoeld met MUB zijn alle losse bezoekers onder verschillende ip-adressen.

Wat is TF?

Trust Flow is een metric die is bedacht door Majestic. Op basis van een aantal factoren wordt er een “trustworthy” berekend. Eigenlijk betekent dit hoe kwalitatief jouw website is. Hoe hoger je trust, hoe kwalitatiever, en dus betrouwbaarder je website is.

Wat is DA?

DA staat voor Domain Authority, ook wel Domein Autoriteit. Deze metric is bedacht door Moz. Deze metric is bedoeld om aan te geven hoe sterk jouw website is ten opzichte van een vergelijkbare website. DA is geen ranking factor, maar inkomende links van websites met een hoge DA zorgt er voor dat de autoriteit van jouw website ook toeneemt.

Wat is DR?

Domain Rank is de benaming voor de afkorting DR. Deze metric is ontwikkelt door Ahrefs. De Domain Rank is ontwikkelt om aan te geven wat de sterkte is van het backlinkprofiel van de website. Volgens Ahrefs is DR een ranking-factor. Dit heeft te maken dat websites met een hoge DR ook hoog scoren in de SERP’s van Google.

Conclusie

Aan de hand van de bovenstaande metrics kan een prijsberekening worden gedaan. Alle metrics moeten op een bepaalt niveau zijn om een waarde te vertegenwoordigen. Uit data van Hulc.nl is gebleken welke prijs welke impact heeft op welke metric.

Aan de hand van de datasets binnen Hulc.nl is er een ook wegingfactor naar voren gekomen. Hoe hoger de wegingsfactor hoe meer impact het heeft op de prijs. Een voorbeeld is dat de DA een wegingsfactor heeft van 0,6. Dit houdt in dat 60% van de prijs wordt bepaalt door de hoogte van de Domein Autoriteit.

Door de slimme datasets van Hulc.nl in combinatie met de prijs wat wordt geboden, kan op een redelijk accurate wijze een prijsindicatie gegeven worden.